Altan

Vi flyttade ju in i huset i december vilket gjorde att Altanen mest bara fanns där utan att vi gjorde så mycket utav den, på sin höjd blev den en avlastningsyta för det som skulle ner i källaren.
 
Sedan kom våren och sommaren och nu har vi piffat till den lite. Det blev en grå matta på golvet och sedan byttes det gröna solblekta plastbordet ut till ett vitt bord med sex stolar.
I taket häger lite ljusslingor för lite mysfaktor och även sånna där som värmer (snacka om att tappa ord, kommer inte alls på vad de heter)
Lite mysiga filtar fick också följa med ut till extra frysna människor.
 
 
 
Är supernöjd och vi har både haft grillkvällar, egna middagar och frukost på altanen sedan den blev fixad.
 
 
På andra sidan har vi två stolar och ett bord i rotting som det gärna sitter en katt eller två på.
 
 
Katterna verkligen älskar altanen, att leta flugor, fåglar eller bara ligga och slappa på en stol eller bordet. Så mysigt!

Bröllopstårtor

Jag gör ju lite tårtor då och då. Jag är inte utbildad och självlärd är att ta i då jag egentligen inte är speciellt duktig, men många runt i kring tycker motsatsen och vill beställa då och då.
Det här är de senaste tre jag gjorde till en väns mamma som gifte sig. Ledorden jag fick var mörkblått, silver, prästkragar och murgröna så då frösökte jag få ihop något utav det.
 
 
 
Den minsta tårtan som blev ca 18 cm i diameter
 
 
Mellantårtan som var ca 24 cm i diameter
 
 
Den största tårtan var 28 cm i diameter
 
 
Murgrönan låg sedan som ett band kring alla tårtorna.
 
Tårtorna var likadana inuti med luftiga vaniljbottnar, fyllda med en vitchokladmousse och en vanilj/citronkräm som är magiskt god. Allting spacklades med en marrängsmörkräm med lite lätt citronsmak och täcktes sedan med marsipan. Dekorationerna är i sockerpasta som jag färgat och/eller penslat med pulverfärg, sedan är det olika sockerpärlor eller strössel som agerat mitt i blommorna.
 
Tårtorna gick hem hos alla och fick bland annat betyget bästa tårtorna jag gjort så tror det blev en bra kombination.